Selecteer een pagina
Voeg toe aan lijst

De Nikon D500 is een compacte spiegelreflexcamera voor de serieuze fotograaf. De Nikon D500 blinkt uit in snelheid, connectiviteit en bereik. Met de 20,9 megapixelsensor van het APS-C-formaat maak je foto’s met ongelofelijk veel details en diepte. Met een maximale snelheid van 10 foto’s per seconde is het een de snelste Nikon camera’s ooit. De krachtige camera legt beelden vast in RAW kwaliteit, dit houdt in de dat je foto’s in de best mogelijke kwaliteit worden opgeslagen. Daarnaast is de camera niet bang in het donker. Met de maximale ISO van 51200 is het geen probleem om ’s avonds prachtige foto’s te maken. De camera kan filmen in 4K beeldkwaliteit met 30 fps. Het is ook mogelijk om te filmen in Full HD. De Nikon D500 maakt het mogelijk om foto’s te maken tijdens het filmen. Doordat de camera zowel Wifi als Bluetooth heeft, is het zeer eenvoudig om je foto’s te delen

Plus- en minpunten van de Nikon D500

Pluspunten Met 10 FPS, zeer geschikt voor snelle acties
Pluspunten Filmen in 4K
Pluspunten Wifi, NFC & Bluetooth
Pluspunten Met de hoge maximale ISO waarde ben je weinig licht nodig.
Minpunten Geen ingebouwde flitser

Af-prestaties van topkwaliteit: ultieme precisie
Aangezien de D500 is uitgerust met hetzelfde AF-systeem als de D5, Nikon’s FX-formaat topmodel, kun je hiermee zeer nauwkeurig scherpstellen, zelfs in bijna volledige duisternis. Met maar liefst 153 scherpstelpunten en 99 kruissensoren biedt dit uitzonderlijke AF-systeem een ongekende dekking en wordt bijna de volledige breedte van het zoekerbeeld gedekt. De AF-gevoeligheid tot -4 LW bij het middelste punt en -3 LW (ISO 100, 20 ºC) voor alle andere punten levert uitstekende prestaties bij weinig licht. Kleine, snelbewegende onderwerpen kunnen met een ongekende precisie worden gevolgd en onderwerpen aan de rand van het beeld worden probleemloos gedetecteerd. Het systeem kan worden geconfigureerd voor een dekking van 153, 72 of 25 punten in de stand Continue AF. Alle 153 scherpstelpunten zijn compatibel met AF NIKKOR-objectieven met een open diafragma van f/5.6 of groter en 15 centrale scherpstelpunten werken met een effectief diafragma van f/8.

Ga een stap verder: beeldbepalende snelheid
Dankzij zijn uitstekende prestaties kunt u met de D500 beslissende momenten eenvoudig vastleggen. U kunt fotograferen met maximaal 10 bps met AE/AF-tracking of in de stand Spiegel omhoog. De AF-tracking en de helderheid van de zoeker zijn aanzienlijk verbeterd wanneer je sporten fotografeert of andere onderwerpen die plotseling van richting veranderen. Dankzij een nieuwe AF-ASIC-eenheid wordt altijd de maximale rekenkracht toegewezen aan AF. Door snellere sequentiële sluiter- en spiegelmechanismen neemt de black-out van de zoeker aanzienlijk af tijdens snelle serieopnamen. De zeer krachtige buffer van de camera maakt het mogelijk tot 200 NEF (RAW)-beelden of grote JPEG-beelden vast te leggen in één serieopname. Twee kaartsleuven (een voor XQD-kaarten en een voor SD UHS II-kaarten) kunnen de hoge opnamesnelheden van de camera moeiteloos aan en zorgen ervoor dat de buffer direct wordt gewist voor de volgende serieopname. Via de USB 3.0-poort kunnen grote hoeveelheden gegevens snel worden overgezet, terwijl de ingebouwde Wi-Fi-functie garant staat voor een snelle draadloze beeldoverdracht. Voor gebruikers die een nog snellere overdracht willen, is de D500 ook compatibel met de optionele WT-7A, waarmee bestanden naar een FTP-server of computer kunnen worden overgezet met snelheden tot 866,7 Mbps.

De perfecte opname: krachtige meet- en beeldsensoren
Ongeacht of je een jachtluipaard in volle vaart of een cruciaal moment tijdens de X Games vastlegt, met de D500 krijg je altijd de juiste opname. En niet zo maar een opname. De DX-formaat CMOS-beeldsensor met 20,9 MP en de RGB-meetsensor met 180K pixels staan garant voor een zeer accurate onderwerpherkenning en exacte beelddetails met rijke toongradaties. De D500 beschikt ook over een kantelbaar lcd-touchscreen van 8,0 cm (3,2 inch) met 2.359.000 beeldpunten dat zeer snel reageert en de mogelijkheid biedt vanuit een hoge of lage hoek te fotograferen. Je kunt gemakkelijk door opnamen bladeren en de gewenste beelden selecteren, waarbij u direct de naam van de maker, de locatie en netwerk-, IPTC- en copyrightgegevens kunt invoeren. Als je opnamen maakt met livebeeld, kun je met je vinger het scherpstelpunt instellen, de sluiter ontspannen of een voorinstelling voor spot-witbalans maken op basis van het geselecteerde deel van het beeld. Voor nog meer controle kun je met Picture Control 2.0 eenvoudig parameters definiëren, ongeacht of je foto’s maakt of een video opneemt. Je kunt de nabewerking vereenvoudigen met de voorinstelling Gelijkmatig die een maximaal dynamisch bereik creëert, terwijl je details kunt fijnregelen met Lokaal contrast.

Niet bang in het donker: leg vast wat anderen niet eens kunnen zien
De D500 laat zich niet afschrikken door moeilijke lichtomstandigheden. Dankzij het zeer grote ISO-bereik opent deze camera een wereld aan nieuwe opnamemogelijkheden in donkere situaties en gaat hij zeer goed om met hoge lichten. Nikon’s nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine garandeert een ongekend hoge beeldkwaliteit over het standaard ISO-bereik van 100 tot 51.200. Fijne ruis wordt aanzienlijk verminderd en zelfs uitgesneden beelden die zijn gemaakt met een hoge ISO-waarde behouden hun kwaliteit. Je kunt het ISO-bereik ook omlaag uitbreiden tot het equivalent van ISO 50 met de instelling Lo 1 of omhoog tot het equivalent van maar liefst ISO 1.640.000 met de instelling Hi 5. In combinatie met het AF-systeem van de camera, dat zelfs goed presteert in bijna volledige duisternis (-4 LW bij het middelste punt), kun je bij de instelling Hi 5 opnamen maken in situaties die je niet eerder aandurfde. Deze extreem hoge ISO-waarden, die het mogelijk maken kleurenbeelden zonder flits vast te leggen, zijn ook geschikt voor specialistisch gebruik zoals bewaking of beveiliging.

4K/UHD-films van bioscoopkwaliteit
Als eerste Nikon DX-formaat D-SLR die high-definition 4K/UHD-films in de camera kan opnemen, biedt de D500 filmmakers een ongekende creatieve flexibiliteit. 4K/UHD-films (3840×2160 pixels) van maximaal 29 minuten en 59 seconden kunnen worden opgenomen op 30p/25p/24p waarbij een onbewerkte uitsnede van het beeld wordt gebruikt. Dit staat garant voor de hoogste beeldkwaliteit. Full HD-video (1080p) kan worden opgenomen met beeldsnelheden tot 50p/60p in meerdere sensoruitsnedeformaten, waaronder een onbewerkte Full HD-pixeluitsnede. Nikon’s elektronische vibratiereductie beperkt het effect van cameratrilling aanzienlijk wanneer je Full HD-films uit de hand opneemt. Wanneer je filmt in de stand M, kan de gevoeligheid voor alle videoresoluties en uitsnedeformaten worden ingesteld van ISO 100 helemaal tot Hi 5. Bij Automatische ISO is ISO 200 tot Hi 5 mogelijk en kun je de maximale ISO-waarden instellen waarmee je wilt werken. De camera biedt ongecomprimeerde HDMI-uitvoer: zelfs 4K/UHD-films kunnen worden opgenomen op de geheugenkaart of ongecomprimeerd worden uitgevoerd via HMDI met 8-bits 4:2:2 YCbCr. HDMI-uitvoer is beschikbaar voor alle filmresoluties tijdens opnamen met afstandsbediening. Andere functies zijn een ingebouwde intervaltimer en time-lapse-films van 4K/UHD-kwaliteit.

Licht in de duisternis
De D500 is volledig compatibel met Nikon’s vermaarde i-DDL/Creatieve Verlichtingssysteem en Nikon’s nieuwe geavanceerde draadloze flitssturing met radiobesturing. Dit betekent dat je de camera gemakkelijk kunt gebruiken met Speedlight-flitsers zoals de professionele SB-910, de compacte SB-700 of de SB-5000 die radiobesturingstechnologie gebruikt. Gecombineerd met de optionele WR-R10 transceiver kan de D500 maximaal zes groepen SB-5000 flitsers aansturen en draadloos laten flitsen vanuit een andere kamer, om de hoek of buiten in helder zonlicht.

Via snapbridge blijft je camera verbonden met al je smartapparaten
De D500 is de eerste D-SLR van Nikon die compatibel is met SnapBridge. Deze slimme Nikon-app gebruikt de Bluetooth Low Energy-technologie (BLE) om een continue verbinding met een laag stroomverbruik te handhaven tussen uw camera en uw smartphone of tablet. Je kunt opnamen automatisch synchroniseren met uw smartapparaat terwijl je ze maakt, zonder dat de accu van de camera leegloopt. Beelden die tijdens de opname worden gesynchroniseerd, worden verkleind tot 1920×1080 pixels, een ideaal formaat voor opslag op een smartphone en voor social media. Je kunt ook belangrijke camerafuncties bedienen via uw smartapparaat en beelden eenvoudig van geotags voorzien. Telkens wanneer je op een nieuwe locatie aankomt, werkt SnapBridge de camera automatisch bij met de lokale tijd en de UTC-tijd via de GPS-gegevens op uw smartapparaat. Uw opnamen worden nu in de correcte datumvolgorde weergegeven, ongeacht het aantal tijdzones dat u doorkruist. En dankzij de ingebouwde NFC-functie (Near Field Communication) van de D500 kan je de camera gemakkelijk verbinden met je smartapparaat om SnapBridge voor het eerst te activeren. EAN:18208947256

Share This