Selecteer een pagina
Voeg toe aan lijst

De Nikon AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED is een prime lens die geschikt is voor portret- en productfotografie. Een prime lens heeft een vast brandpuntsafstand waardoor het niet mogelijk is om in te zoomen. De lens heeft een brandpuntsafstand van 105mm. Primelenzen hebben veelal een hoog maximaal diafragma, hierdoor kan je scherpe foto’s maken bij weinig licht. De Nikon AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED is niet voorzien van beeldstabilisatie. Deze lens blinkt uit met zijn hoog maximaal diafragma van f/1.4, zodat er veel licht in worden doorgelaten in de lens.

Onze specialist adviseert deze lens voor:
Vink Portret- en productfotografie: Met deze lens creëer je een realistisch beeld, zonder vervorming. Daarnaast zorgt het grote maximaal diafragma voor een mooie scherptediepte, waardoor de onderwerpen nog beter in beeld komen.
Vink Close up en macrofotografie: Door de vaste brandpuntsafstand en hoog maximaal diafragma kan je dicht bij het onderwerp komen, en nog steeds een hoog diafragma gebruiken. Dit zorgt voor een mooie scherptediepte met veel detail.

Ook goed te gebruiken voor:
Vink Avond- en binnenshuis fotografie: Vanwege het hoog maximaal diafragma en grote lensopening wordt er meer licht doorgelaten in de lens, wat het een lichtsterke lens maakt.

Deze lens wordt niet aanbevolen voor:
Minpunten Sport- en dierenfotografie: Met een macrolens heb je niet de mogelijkheid om het beeld te vergroten, en sta je ver van het object af.

Goed om te weten:

– Deze Nikon lens is alleen geschikt voor Nikon spiegelreflexcamera’s. Heb je een Nikon 1 systeemcamera? Kies dan voor een lens met een Nikon 1 vatting.
– Met zijn 985 gram is de lens relatief zwaar te noemen. EAN:18208200641

Share This