Selecteer een pagina
Voeg toe aan lijst

De Nikon AF-S NIKKOR 35mm – f/1.4G is een prime groothoeklens die geschikt is voor natuur, straat en landschapsfotografie. Een groothoeklens heeft een zeer brede beeldhoek waardoor er veel in het kader past. Zo kun je veel op de foto zien. Een prime lens heeft een vast brandpuntsafstand waardoor het niet mogelijk is om in te zoomen. De lens heeft een brandpuntsafstand van 35mm. Primelenzen hebben veelal een hoog maximaal diafragma, hierdoor kan je scherpe foto’s maken bij weinig licht. De Nikon AF-S NIKKOR 35mm is niet voorzien van beeldstabilisatie.

Onze specialist adviseert deze lens voor:
Vink Natuur en landschapsfotografie: Als gevolg van de korte brandpuntsafstand ben je in staat om meer van de omgeving in beeld te brengen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld hele landschappen of bossen wilt gaan fotograferen.
Vink Straatfotografie: Met deze groothoeklens kan je hele gebouwen of straten in beeld brengen. Dit is ook erg handig om de achtergrond van het object in beeld te krijgen.

Ook goed te gebruiken voor:
Vink Avond & binnenshuis fotografie: Vanwege het hoog maximaal diafragma en grote lensopening wordt er meer licht doorgelaten in de lens, wat het een lichtsterke lens maakt.

Deze lens wordt niet aanbevolen voor:
Minpunten Sport- en dierenfotografie: Met een groothoek of macrolens heb je niet de mogelijkheid om het beeld te vergroten, en sta je ver van het object af.
Minpunten Portret- en productfotografie: Als gevolg van de groothoek kan er vervorming ontstaan en moet je erg dicht bij het object staan.

Goed om te weten:

– De Nikon AF-S NIKKOR 35mm – f/1.4G is alleen geschikt voor Nikon spiegelreflexcamera’s. Heb je een Nikon 1 systeemcamera? Kies dan voor een lens met een Nikon 1 vatting.
– Met zijn 600 gram is de lens relatief zwaar te noemen EAN:18208021987

Share This